Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Chudnutie pri antipsychotikach

Strana 4 z 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Goto down

• Zaslať odpoveď

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 4 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  motylek Pi 19 máj 2023 - 15:10

@janka,janka To nemáme, uvidíme, jak dlouho nás to bude bavit a než mě začnou bolet kyčle. Mám v mobilu krokoměr, ale ušlou vzdálenost mi to bohužel nepočítá. Doufám, že dám tak 10.000 kroků, s tím bych byla spokojená.
Ještě doporučuju koupit si jednodílné hůlky, ne skládací. Ty skládací totiž nevydrží tak dlouho jako jednodílné, ničí se ve spojích; navíc je riziko, že si tu hůlku špatně nastavíš a při chůzi se ti rozpadne. Jednodílné by měly vydržet celý život, jen je k nim potřeba dokupovat případně ochozené gumové "botičky".
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 834
Reputácia Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 4 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  janka,janka So 20 máj 2023 - 21:55

motylek, ja som sa tu spytala na teren, https://www.poradte.cz/sport/5087-trasa-bez-asfaltu-v-terene-pre-nordic-walking-v-prahe.html
tak skus tam sa este spytat. 10 000 krokov je dost vela, mozno aj menej. skusala si aj kaloricke tabulky? ja som teraz pribrala tri kila to je vela, za tri tyzdne.
janka,janka
janka,janka
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 8
Dátum registrácie : 07.04.2023

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Medotrygin, Stilnox +AP

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  motylek So 20 máj 2023 - 22:07

@janka,janka Dobrý web, ten si musím dát do záložek v prohlížeči.
Co jsem se dívala na česká videa o nordic walking na Youtubu, tak tam někde ukazovali, že ta gumová botička se z holí na nordic walking dá sundat a pod ní je hrot, takže pak se s těmi holemi dá chodit po měkkém terénu, kde není asfalt.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  janka,janka So 20 máj 2023 - 22:24

mne sa zda, ze by sa malo chodit v terene. Do tej temy mozes kludne napisat, aj pod nickom co som sa pytala, aj hocijako inak, tam su zlati ludia poradia, ja tam chodim dlho a pytam sa aj pisem, ale ze vela Very Happy  Motylek kludne sa tam spytaj, lebo ja neviem odpovedat dalej, ze kde konkretne. ZAs v prirode je dobre chodit. AJ tak strava... Shocked  neviem kaloricke tabulky dodrzat, len mi zistilo priblizne som to sledovala dva dni, ze jem vela sacharidov a tukov.  Dalej neviem co mam jest. Vsimla som si ze chudy ludia stale nieco jedia, a pravidelnejsie jedia. Ja si myslim, ze na zmenu treba hlavne klud. ahoj. Drz sa. welcome or bye heart
janka,janka
janka,janka
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 8
Dátum registrácie : 07.04.2023

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Medotrygin, Stilnox +AP

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  motylek So 20 máj 2023 - 22:43

@janka,janka Nevím, jak je to s kaloriemi, ale vím, že pokud chceš chudnout, měla bys jíst 5000 kilojoulů (kJ) denně. Těch 5000 kJ si rozděl na 5 porcí denně (větší část na oběd a na snídani, menší na večeři a nejmenší na obě svačiny) a budeš vědět, kolik máš sníst kJ na určité jídlo. Je jedno, co jíš, ale samozřejmě platí, že sladkého a tučného bys měla sníst o dost míň než nízkokalorického, aby ses vešla do těch 5000 kJ denně.
5000 kJ je to proto, že 6000 je normální dávka, při které si člověk udržuje stejnou váhu (nechudne ani netloustne) a kdyby sis určila nižší hranici než 5000, tak bys sice zhubla rychleji, ale bylo by velké riziko jojo efektu, tj. že bys znovu přibrala a asi bys pak měla ještě vyšší váhu než teď. Proto je potřeba hubnout pomalu.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

janka,janka likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Patty_Pillow Ne 21 máj 2023 - 16:35

Dievčatá a koľko máte liekov? Lebo ja ich mám požehnane a necítim možnosť chudnutia ako veľmi chcem, proste to nepôjde.
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 478
Reputácia Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  motylek Ne 21 máj 2023 - 16:43

@Patty_Pillow Já už mám z psychiatrických léků jen 10 mg Abilify a 10 mg Elicey (což je antidepresivum) a ten Neurol 0,5 mg.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Patty_Pillow Ne 21 máj 2023 - 16:51

@motylek no ja mám fakt požehnane 16,5 tabletky na deň, z toho 3 druhy antipsychotík, akineton a magnezko a to ak neprejde tá depka, tak mi niečo pridá
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  motylek Ne 21 máj 2023 - 16:58

@Patty_Pillow A antidepresiva? To je to magnezko?
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Patty_Pillow Ne 21 máj 2023 - 17:05

@motylek magnézium mám na bolesť hlavy od neurologičky, antidepresíva zatiaľ nemám, ja som schizofrenička, tam to až tak nemá zmysel, len v krajnom prípade
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  motylek Ne 21 máj 2023 - 17:09

@Patty_Pillow To je zvláštní, mně hned po první hospitalizaci předepsali automaticky k antipsychotikům i antidepresiva.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Patty_Pillow Ne 21 máj 2023 - 17:23

@motylek a akú máš schizofréniu? Ja mám nediferencovanú, ale nálada akože fajn, žiadne depresie, teda až na tú teraz, ale chcem schudnúť aspoň na 75kg
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 4 z 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: