Ako sa dnes máš? 19
Strana 8 z 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Re: Ako sa dnes máš? 19
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 474
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Peto2024- Nový člen
- Počet príspevkov : 28
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 06.09.2024
Vek : 31
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2278
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej likes this post
Zasadol si na mna, tam su ludia, co maju aj minus 200 hodin, tych nenuti robit 30 hodin tyzdenne. Ja odkedy som bola pred dvoma rokmi dlhsie chora, pol roka kvoli psychoze tak je na mna zasadnuty. Nemozem robit to co robia ini. Pritom ja som dobra pracovnicka, usilovna, pracujem viac ako mnohi ini, nebyvam casto chora (s tou vynimkou ked som bola pol roka). Mal by si vazit takych zamestnancov ako ja.
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Budeš mať síce menej peňazí ale tak podľa mňa vyžiješ z toho, pri najhoršom si vybav invalidný časom. A budeš mať peniaze do plusu a tých 6 hodín by ti stačilo. Ja by som bol napr. rád keby chodím 8 hodín do roboty a robím manuálne a nakoniec mi povedia že stačí ak budem 6 hodín.
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Juraj likes this post
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 831
Reputácia : 66
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Matej, regina, Juraj, Patty_Pillow, Jaro123444 and Lucas like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Matej, regina, Juraj, Jaro123444, motylek and Lucas like this post
Invalidný si nemôžeš u nás vybaviť? lebo keď si u nás vybavujú ľudia tak sociálna poisťovna preveruje a žiada záznamy o práci v zahraničí ak niekto robil tam.
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
motylek and Lucas like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Matej, motylek, animusmeus and Lucas like this post
Mám sa ako-tak, z nožičky na nožičku. To, že som toho tento týždeň mal veľa, je už obohratá a nudná pesnička u mňa, všakže? Ono je na tom zlé nie to, že je toho veľa, ale to, že v skutočnosti mávam rozsiahle časové okná, kedy nerobím takmer nič produktívne. A to len preto, lebo sa mi tie zadania zdajú ako také obrovské neurčité a neprehľadné balvany, ktoré sa na mňa rútia, a mne nenapadne nič lepšie, než len pred nimi utekať. Čiže ich odkladať. Veľmi mi vadí to, že vlastne by som mohol robiť non-stop a aj tak by som nemal v dohľadne stav, že mám hotovo. A tak urobím zväčša to najhoršie, čo sa v takej situácii dá urobiť - nerobiť nič. Aj o prokrastinácii píšu v literatúre, že vzniká hlavne vtedy, keď človek nemá jasnú a určitú predstavu, čo je krok č. 1, čo je krok č. 2, atď... čiže čo presne sa má krok za krokom robiť. Čím neurčitejšia predstava veľkej úlohy, tým sa viac javí ako taká neprehľadná nejasná guča, pred ktorou sa dá akurát tak utekať. A tak si to snažím rozbíjať na nejaké čiastkové úlohy, konkrétnejšie mini-ciele, ktoré by sa dali jeden začať aj uzavrieť počas jedného "sedenia" v ten istý deň. Asi sa nič rozumné iné nedá robiť. Ale prenasleduje ma ten ťaživý pocit, že sa takto dá robiť donekonečna, a nikdy nebude kľud s tým, že mám hotovo. Toto si v sebe ešte naďalej musím upratať a vydiskutovať si to v hlave.
V práci tento týždeň ma to častokrát nebavilo, musím povedať. Robím už veľa mesiacov okrem iného hypercare (intenzívny dohľad) nad prácou istých automatov. A ustavične robia denno-denne chyby a furt to musím hlásiť, opravovať, riešiť, komunikovať. A už som z toho, priznám sa, veľmi otrávený. Dospel som k názoru, že tá firma, ktorá nám tie automaty dodáva, to skrátka nevie naprogramovať tak, aby to nerobilo chyby. Kebyže to trvá mesiac, možno dva, tak chápem. Ale už to trvá pol roka a furt sa dokola opakujú chyby. Nebaví ma to. Stokrát by som to už mal ja sám nakódované a dodané a zabudnuté. Dokonca sa stále stáva, že niečo opravia, aby vyriešili konkrétny typ chyby, a následne rozbijú kód na inom mieste a na druhý deň to, čo predtým fungovalo, zrazu začne robiť chyby. A všetko sa to deje v produkcii 2 mesiace pred Vianocami, kedy už začína nápor sezóny pre naše prevádzky. Domov som tento týždeň chodil s tým, že som často už o siedmej ležal a spal, čo som bol z toho vyfľusnutý. V hlave mi išla myšlienka "toto je nočná mora".
A potom znenazdajky nejakí ľudia odchádzajú z nášho interného vývojárskeho tímu. A riaditeľ si ma zavolal, že by ma potreboval nastálo preložiť odtiaľto na pozíciu testera a scrum mastera tímu. Tá, ktorá to robila doteraz, už žije v Brne a ide pracovať už asi iba tam. Ešte do konca roka mi má odovzdať agendu a do všetkého ma zasvätiť. Tak už od pondelka ma ide do toho uvádzať. Budem mať na starosti IT testy všetkých druhov u našich interných systémov a zároveň úlohu scrum mastera (dá sa to pod tým zjednodušene predstaviť niečo ako koordinátor a facilitátor /"uľahčovač"/ prác vývojárov). Budem riešiť šprinty a rozdeľovať úlohy podľa toho, ako mi priority nastaví náš projekťák. Ten zbiera požiadavky od ostatných oddelení firmy a prioritizuje ich. Mne posunie priority a ja ich rozbijem do šprintov. A potom všetko testujem dokola. Súčasťou je aj review kódu. Riaditeľ povedal, že tam nemá koho na túto úlohu dať iného... vraj som na to najvhodnejší, lebo sa orientujem v kóde, poznám naše interné systémy a to, že poznám zo školy agilné metodiky vývoja a nástroje, tak to je tiež plus. Síce by som rád v živote najmä kódoval, ale už takto budem vlastne sedieť v kancelárii developerov, takže myslím, že to môžem vnímať ako posun, ktorý by som nemal odmietať. Takže už nebudem systemák, časom mi odbudne aj tá otravná hypercare nad tou automatizáciou, a už nebudem riešiť telefonickú operatívu a on-cally.
V škole nič nové, resp. klasika, nestíham. Spolužiak, čo sme spolu v tíme a robíme vzdelávaciu PC hru, ma naháňa cez Discord. Som šokovaný, ako to on všetko stíha. Chodí domov až o šiestej večer, takže nejak podobne ako ja, a ešte vidím jeho aktivitu v gite, že stále niečo updatuje v kóde a rieši. Ešte neraz vidím jeho aktivitu v notifikáciách aj o jedenástej večer. A to ja som mŕtvy už o siedmej/ôsmej. Neviem, či je to tým, že pracuje najmä fyzicky, ale ťažko povedať. Ja osobne to pripisujem aj tomu, že veľa cvičí, je to na jeho postave aj vidno. Mám skúsenosť, že ľudia, ktorí cvičia posilňovanie pravidelne, tak majú lepšie vôľové schopnosti. A sú potom disciplinovanejší aj v iných povinnostiach. Neviem, či je to len môj dojem. Možno áno. Každopádne ja teraz cvičím už dlhší čas veľmi máličko, maximálne tak strečing a ohýbačky. A je to na mojich vôľových schopnostiach a sebadisciplíne vskutku vidno - som počas večerov lemra. Dúfam, že aspoň teraz cez víkend pohnem s vecami, aby spolužiak vedel, na čom sme. Dnes, našťastie, nemáme vyučovanie, tak už len sa dokopať...
Ďakujem Vám za vypočutie, kamarátky a kamaráti. Prajem Vám všetko dobré, nech sa Vám darí!
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5071
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Juraj, animusmeus and dusan_fajnor.personal like this post
animusmeus- Domáci člen
- Počet príspevkov : 82
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 31.03.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Reagila, Lithium, Rispen, Trittico, Akineton, Frontin
Strana 8 z 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13