Ako sa dnes máš? 19
Strana 30 z 33 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31, 32, 33
Re: Ako sa dnes máš? 19
Som rad, som pomohol ušetriť peniaze.
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 285
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
dzuli08, kimi2028, Catherin4 and motylek like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 723
Reputácia : 175
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Mischelll, dzuli08, Catherin4, Jaro123444, motylek and Peto2024 like this post
Začnem asi tým že sviatky som mal nijaké, Vianoce som pregrcal, tak zle mi bolo že ma zdúvalo jak prasa a silnú triašku k tomu som mal. Takže som ani na štedrý deň nevečeral. Na Silvestra som si zavolal kamošov, máličko alkoholu som si dal a zas to isté bolo čo na Vianoce. Kamoši museli ísť preč lebo ja som si musel ľahnúť tak zle mi bolo. Cítim sa trápne doteraz. Ale neviem či z alkoholu , to pochybujem lebo ja som pil prvú ligu a nič mi nebolo. Takže sviatky som mal celé pokazené a k ničomu, už 2 roky toto pomaly zažívam.
V stredu sa mám stretnúť s primárom na gastre, mám si vraj doniesť výmenný lístok a na lačno, takže asi viem čo ma čaká. Prdy mám už z toho teraz, ale poviem mu že som to absolvoval už 2x a že to nechcem už absolvovať, tak uvidíme, poviem že sa chcem porozprávať len. Toto všetko mi vybavil otec cez jednu doktorku, tak hádam to aj k niečomu bude konečne, aj ked nedávam tomu veľké nádeje a absolvovať sa mi to už vôbec nechce a ešte aj až 12.30, čiže od predošlého dňa celý čas bez vody, to mi aj z toho bude zle potom.
V pondelok mám telefonickú kontrolu u psychiatričky, pred Vianocami mi navýšila Kvetiapín za ten spánok tak trocha to pomohlo. V pondelok jej poviem len aby mi predpísala lieky a nech mi dá dátum kontroly a asi si vypýtam niečo silné na ukludnenie pred tým gastro lebo inak to asi nedám už.
Z liekov som inak pribral riadne, mám 110 kilov a vyzerám ako vypasené prasa aj otec aj všetci mi to hovoria že ako vyzerám a zle sa to počúva. Piť tieto lieky je jak za trest lebo toľko nežiadúcich účinkov čo majú tak to je moc.
Čo sa týka práce momentálne nemám, chodil som celý september, október, november, december do pálenice na nejaké 3 hodinky spraviť niečo a pomôcť otcovi tak bol som aspoň trocha užitočný. Už hlavná sezóna je za nami tak už bude viac pokoja, už sa bude robiť len trocha možno do apríla ešte a potom na 3 mesiace sa to zavrie a otvorí až v júli. Tak sa teším aspoň z toho že budem mať už viac pokoja.
Do školy už asi nepôjdem, už na to nemám vôbec a nie som zdravotne vôbec fit. Ale práci nejakej aspoň na pol úväzku by som sa nebránil keby mi je fyzicky dobre. Len horšie takú prácu nájsť vôbec u nás na okolí lebo tu je celkovo myslím práce nie až tak veľa ako niekde vo veľkom meste. Tak uvidíme
Tak sa držte a prajem pekný zvyšok dňa
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 534
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (300mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Juraj, motylek and Peto2024 like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2299
Reputácia : 763
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
regina, dzuli08, Juraj, Catherin4, Jaro123444, motylek, Pirat Jurk and Peto2024 like this post
@Catherin4, myslím, že máš pravdu, podla mna sa pribera aj z Aripiprazolu, hoci asi menej než z Olanzapinu. Aj ja, ked som bola rok bez liekov, schudla som za prvý polrok 15 kg, no nabehla som do mánie a psychózy. Takže má aj psychiater pravdu, že bez lieku to asi nejde. Musíme hladať iné cesty. Ja som si už po neviemkoľkýkrát dala do nového roku záväzok, že schudnem. Teda chcem sa o to pokúsiť, viac sa hýbať, menej jesť a aj zmeniť stravu.
Inak bola som u obvodnej lekárky s tým pichaním v boku cez sviatky. Ostala som však z nej v šoku. Predchádzajúca obvodná vlani zomrela a jej pacientov prebrala nová dr. Najprv ma znosila, že nemám všetky nálezy odovzdané v karte, potom, že jej pomaly vymenuvávam lieky, ktoré beriem. Následne, že odkial viem že mám zníženú funkciu pečene. Keď som jej povedala, že mi to diagnostikovala nebohá dr., ktorá bola aj internistkou zas sa ma pýtala ako mi to diagnostikovala. Ja, že z pečeňových testov a sona brucha... Potom pri meraní tlaku ma znosila "ako držím tú ruku" a keď som šla podľa jej pokynov tak že som jak robot...nakoniec mi tlak ani na viac pokusov nevedela odmerať a povedala len, že tak snáď nejaký mám. Medzitým jej zvonil telefón a ona s inou dr. konzultovala nejakého iného svojho pacienta a sťažovala sa jej, že chce z nášho obvodu odísť, lebo s tými ľuďmi sa nedá a že je tu hrozný menežment...Keď sa ku mne vrátila tak sa spýtala, že v ktorom boku ma to vlastne bolí... ďalej ma vyšetrovala a vraj: " odkedy mám také veľké brucho? či to teraz alebo dlhšie?...potom len že mi dá lieky na bolesť. Bola som taká v šoku z jej neprofesionálneho správania, že keď sa ma ešte spýtala, že z čoho to mám, nebola som schopná jej povedať, že to by som ja chcela od nej vedieť. Potom ešte dlho rozmýšľala ako napísať tie dve vety, čo dala do nálezu a bola som vybavená. Iné mi po rozume nechodilo len to kam, ku ktorému doktorovi, od nej odídem. A to som tam išla s tým, že chcem aby mi ona buď povedala, čo mi je alebo ma poslala na ďalšie vyšetrenie.
Následne som v obchode stretla švagrinú a keď som jej to rozprávala, povedala, že ona bola u nej s boľavým hrdlom a tiež sa stretla s podobným prístupom: čo si niečo nekúpite v lekárni? určite chcete antibiotiká a čo keď vám ich nepredpíšem? Zoberiete si kartu a pôjdete sa na mňa sťažovať? Jáj, vidím, že ste onko pacientka, tak vám tie ATB dám... proste prístup jak keby každý pacient ju otravoval, bol jej nepriateľom a drzá jak malé decko.... Celý deň som sa z toho jej správania nevedela spamätať. Nedajbože mať nejaký zdravotný problém a potrebu u nej to riešiť.
No a dnes ma ten bok zas bolel. Lieky proti bolesti až tak moc nepotrebujem, zvladnem to aj bez nich, skôr by som potrebovala vyšetriť príčinu. Len neviem kedy a ako naladená k tej obvodnej zas pôjdem.
Inak sa mám fajn, po sviatkoch všetci nabehli do vychodených koľají, syn do Ba a do práce, dcera so zaťom tiež do práce a vnuci do škôlky. Pred chvíľou som pred víkendom umyla podlahy, a tak mám zo seba dobrý pocit. Prispieva k tomu i to, že som bola dnes u kaderníčky a mám ostrihané a zafarbené vlasy, tak pohľad do zrkadla je tiež lepší. Ešte niečo spraviť s tým veľkým bruchom
Pekný večer, priatelia!
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 682
Reputácia : 300
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha, paranoidna schizofrenia
Súčasná medikácia: Aripiprazol
Juraj, Catherin4, Jaro123444, motylek and Peto2024 like this post
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 285
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
regina, Juraj, Catherin4, motylek and Peto2024 like this post
Pirat Jurk- Domáci člen
- Počet príspevkov : 52
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 02.05.2024
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidna Schizofrenia
Súčasná medikácia: afluditen;atarax;pk merz;parnido
regina, motylek and Peto2024 like this post
Obávam sa, že jej prípadný odchod z obvodu by bolo pre pacientov vykúpenie. Zažil som niečo podobné - síce nie aroganciu a drzosť doktorky, ale skôr hystériu. Moja praktická lekárka (ku ktorej som skôr nechodil ako chodil, pretože na lekárov som nemal čas a ani nebolo nejako extra potreba (klop klop)) sa po rokoch zmenila. Vôbec si nevedela zorganizovať čas, celý čas bola hysterická, robila chyby. Sestrička bola ako dozorkyňa v koncentráku ("čo chcete!!", "nedá sa!!" ap). Strašné niečo.. Dalo by sa povedať dnešným woke progresívnym slovníkom, že trpela toxickou maskulinitou ,).regina napísal:sťažovala sa jej, že chce z nášho obvodu odísť
Keď som odišiel z domu, chcel som si pre istotu urobiť kontrolné testy. Po jednej skúsenosti (preventívka) som okamžite požiadal o kartu, dovi dopo. Na internete som si pozrel recenzie praktických lekárov blízko mňa a našiel som si super (klop klop klop) doktorku, flegmatičku, pôvodom z Rumunska. Hneď mi predstavila dcéru, keď prišla po škole, pokecali sme, fakt príjemný človek. Potrebuje síce 2 stoličky, aby sedela (je taká gulička), ale ako sa hovorí, tuk obaľuje nervy .
Takže, áno, vymeniť lekárku je najlepšie riešenie v týchto prípadoch..
______
A ako sa mám?? Dnes znova stavebne, pretože som si spravil skoro týždeň pauzu. Vôbec sa mi nechcelo nič robiť, ale to je môj typický január - február je ešte horší.. Vo štvrtok som cestoval po rokoch autobusom a celý čas bol nervózny, ani neviem kvôli čomu. Možno to bolo obavami, či ma nechytí revízor, neviem.. a pritom som si kúpil lístok smskou. Inak je všetko po starom, len ten čas strašne letí. Majte sa..
Btw. ďalšie 2 týždne u nás dokončujú posledné 2 stupačky, tak budem klopkať a vŕtať s nimi do rytmu
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina, dzuli08, Patty_Pillow, Catherin4, Jaro123444, motylek and Peto2024 like this post
Catherin4- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 638
Reputácia : 80
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
regina likes this post
delší dobu jsem nenapsala, co je u nás nového. Mám po Vánocích zase depky, tak si říkám, o čem vlastně psát, vždyť můj život je nudný a stále stejný. Lékaři, lékaři, lékaři, pak nějaká kamarádka nebo CDZ a pak zase lékaři.
Zkusím shrnout, co se stalo od té doby, co jsem psala naposledy.
Prosincové víkendy jsem měla nabité programy, ale drtivá většina z nich padla, hlavně kvůli nemocem. Ale aspoň jsem se dvěma kamarádkami oslavila Vánoce předem, předaly jsme si dárky.
Pak jsme před Vánocemi onemocněli celá rodina. Naštěstí jen rýma a u syna kašel a mírně zvýšená teplota. Do Vánoc jsme ale byli všichni zase fit.
Ozvala se mi po 2 měsících moje akční kamarádka. Našla si konečně práci, proto mi neměla čas volat ani nikam se mnou jít. Vlastně jsem tušila, že je konec s častými výlety a sportováním. A tak si zařizuju volnočasové aktivity s CDZ. V pátek se půjdu s nimi domluvit na chození do posilovny. Oni by rádi, abych chodila pravidelně 1x týdně, ale když mám rodinu, syna se zdravotními potížemi, nemůžu jim pravidelnost slíbit. Musím se proto s nimi domluvit.
S kamarádkou jsme stihly po Vánocích ještě zajít se podívat na Staroměstské náměstí na hlavní pražský vánoční strom a na vánoční trhy. Daly jsme si svařák a zašly jsme se podívat na výstavu betlémů u Betlémské kaple. Škoda, že jsem nefotila, některé betlémy byly nádherné. Potom jsme si zašly ještě na večeři. Bylo to moc hezké odpoledne.
Silvestra jsme oslavili doma klasicky chlebíčkami a sektem.
A po začátku nového roku rovnýma nohama do každodenních problémů a zařizování. Máme nařízeno od nefroložky udělat během ledna (januára) sběr moči. 24hodinový sběr se provádí v neděli, ukončuje se v pondělí ráno a pak se hned odnáší vzorky ve zkumavkách do ambulance. Chtěla jsem to mít za sebou hned po synových prázdninách, tj. minulou neděli a pondělí. Ale nepovedlo se. Syn nešťastnou náhodou část sběru rozlil. Takže v pondělí místo odnesení sběru na nefrologii jsem vydrhla WC a podlahu a přibrala jsem k tomu i kuchyni.
Sběr tedy budeme opakovat zítra a pozítří.
Držte nám palce, ať se tentokrát podaří.
Díky za přečtení. Mějte se moc hezky.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 848
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
regina, dzuli08, kimi2028, Catherin4, Jaro123444, Pirat Jurk and Peto2024 like this post
Chýba mi 20 odberateľov na youtube aby som mohol vysielať naživo. Prosím daj tomuto kanálu odoberať a keď o kanál nemáš záujem, môžeš si vypnúť upozornenia.
I'm missing 20 subscribers on YouTube so I can go live. Please subscribe to this channel and if you're not interested in the channel, you can turn off notifications.
Reputácia : 16
Dátum registrácie : 21.05.2023
Vek : 46
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná schizofrénia; F51.8 - Insomnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Saladin likes this post
Catherin4- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 638
Reputácia : 80
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Strana 30 z 33 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31, 32, 33