Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 19

Strana 28 z 33 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 33  Next

Goto down

• Zaslať odpoveď

Ako sa dnes máš? 19 - Stránka 28 Empty Re: Ako sa dnes máš? 19

Odoslať  EnaXnaY Pi 3 január 2025 - 15:48

Catherine, "strach je cestou k temnej stránke sily" Wink

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 19 - Stránka 28 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1408
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk

Peto2024 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Juraj Pi 3 január 2025 - 15:53

@Catherin4, ja mám tiež s týmito vecami problém, ale keď som randil s tou poslednou ženou, tak som premohol svoju ostýchavosť a obidva razy, keď sme sa lúčili, som ju pobozkal. Ale dovolila mi iba aby som ju pobozkal na líce, na ústa mi nedovolila. Odôvodnila to tiež tým, že také veci ako bozkávanie chce až po lepšom spoznaní sa, ale ako som už písal, keď som ju pozval nech príde za mnou, tak som jej za to nestál a neprišla za mnou. Takže bolo evidentné, že ju bohvieako nepriťahujem a nemá o mňa záujem.

Taký platonický vzťah na diaľku, ak si s ním spokojná je lepšie ako nič.

Naposledy upravil Juraj dňa Pi 3 január 2025 - 15:56, celkom upravené 1 krát.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 723
Reputácia Reputácia : 175
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

Peto2024 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Catherin4 Pi 3 január 2025 - 15:55

A čo sa týka toho priateľa, môžem len hádať prečo nechce, ale predpokladám, že už je tak zvyknutý na svoj staromládenecký život, že to nechce meniť. Cez víkendy chodí vždy na chatu za rodičmi, mama mu vždy navarí, zrejme mu to tak vyhovuje. Ja mu vyhovujem len na tie dovolenky, lebo na tie predtým chodil sám. Ale mal by sa prebrať, život jedného dávno dospelého muža nemôže byť len o rodičoch. No ideálny nie je, to nie. Ale zase je to dobrák. Ja si v prvom rade musím niečo nasporiť a potom, ak bude naďalej odmietať aby som k nemu prišla, pôjdem bližšie k rodine. Tu nechcem zostať, nič ma tu nedrží, nemám tu nikoho.
Catherin4
Catherin4
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 638
Reputácia Reputácia : 80
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

regina likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Catherin4 Pi 3 január 2025 - 15:58

Juraj a odvtedy si randiť neskúšal? Možno inej by si stál za to, aby za tebou prišla. Ja som predtým randiť skúšala ale dopadlo to ako som písala, nič z toho nikdy nebolo a už som z toho bola unavená a znechutená.
Catherin4
Catherin4
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

Juraj likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Juraj Pi 3 január 2025 - 16:04

@Catherin4, neskúšal som. Odkedy mám schizoafektívnu poruchu, tak som na vzťahy rezignoval.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 723
Reputácia Reputácia : 175
Dátum registrácie : 17.12.2020
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Catherin4 Pi 3 január 2025 - 16:17

Motylek, tak toho tvojho si tiež k tomu musela priviesť, ak by to bolo na ňom, asi bývate doteraz každý inde. Je to také neromantické od tých mužov. Ženu veľmi poteší, keď muž prejaví záujem o spoločnú budúcnosť a niečo preto aj urobí. Ja som s tým mojim už práveže žila. Kedysi sme spolu chodili 2 roky, potom sme sa na 10 rokov rozišli. Jak som spoznávala iných mužov, často som myslela na tohto, že bol lepší, on má dosť dobrých vlastností. No a po tých 10 rokoch sme sa dali zase dokopy, bola som šťastná. On dokonca sám hovoril o tom, že sa k nemu nasťahujem. Ale potom o tom hovoriť prestal a začal to odsúvať. Rozmýšľala som nad tým, kde som spravila chybu že to takto dopadlo, ale na nič som neprišla. Podľa mňa som žiadnu chybu nespravila a bude to skôr v ňom. Inak zmenil sa za tých 10 rokov, predtým sme často chodili po výletoch, do hôr, bolo nám fajn. Predtým vôbec tak často za rodičmi nechodil, teraz je u nich každý víkend. Aj si hovorím, čo bude keby som sa k nemu nasťahovala. Ja nechcem chodiť každý vikend na chatu za jeho rodičmi. Niekedy tam je robota s drevom, tak to v pohode, by som pomohla koľko viem. Ale napr. teraz cez zimu tam nerobia nič. Ja si to ani predstaviť neviem, celé víkendy sedieť na chate a nerobiť nič. Ja by som ďalej rada chodila po výletoch. Možno aj toho sa bojí, že ho budem chcieť vláčiť po výletoch a on pritom chce sedieť na chate s rodičmi a nerobiť nič. Teraz keď to píšem tak ma napadá, že tu vyvstáva tá otázka, ako by sme vlastne žili keby som sa k nemu presťahovala. Čo by sme robili po vikendoch. Ale tu by si mal myslím on vstúpiť do seba, lebo nepríde mi normálne aby chlap v jeho veku chodil každý víkend za rodičmi.
Catherin4
Catherin4
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

regina and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Catherin4 Pi 3 január 2025 - 16:39

Inak jemu v minulosti už krachli vzťahy za to, že sa nerozhýbal a neposunul ich ďalej. V mladosti mal tuším 11 ročný vzťah, potom ho opustila, predpokladám že preto, že sa nerozhýbal, ani svadba, ani dieťa. Nikdy nebol ženatý, nemá deti. Žiaden vzťah nebol schopný posunúť ďalej tak ale už by sa mohol poučiť, lebo ostane úplne sám na starobu.
Catherin4
Catherin4
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

motylek and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  EnaXnaY Pi 3 január 2025 - 16:55

Catherin4 napísal:Inak jemu v minulosti už krachli vzťahy za to, že sa nerozhýbal a neposunul ich ďalej. V mladosti mal tuším 11 ročný vzťah, potom ho opustila, predpokladám že preto, že sa nerozhýbal, ani svadba, ani dieťa. Nikdy nebol ženatý, nemá deti. Žiaden vzťah nebol schopný posunúť ďalej tak ale už by sa mohol poučiť, lebo ostane úplne sám na starobu.

A ty možno ho chceš zachrániť Wink

Ide len o jedno, či ho ľúbiš, alebo nie Wink

Kde je láska, tam je cesta (ako vyriešiť aj prekážky na ceste) Wink

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 19 - Stránka 28 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1408
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk

Juraj, motylek and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  motylek Pi 3 január 2025 - 18:06

@Catherin4 Můj muž by si představoval, abych byla každý víkend doma a asi společně s ním nic nedělala. On tráví víkendy tím, že sedí za počítačem a hraje hry. Léta jsem trávila čas doma, když mi bylo špatně. Teď, když je mi líp, vidím, že jsem ztratila spoustu let mládí, a chci to dohnat zážitky. Takže když se mnou můj muž nechce chodit o víkendech ven, tak jsem si našla kamarádky a chodím ven s nimi. A muž brblá, že nejsem doma. Jsem zvědavá, jestli mu dojde, že by občas mohl jít ven se mnou. Zatím to vypadá, že se začíná trochu víc snažit. Vymýšlí nám dovolené (ale musím je zařídit já) a na výstavu o Tutanchamonovi, na kterou chci jít, se mi sám nabídl, že půjde se mnou.
Samozřejmě ve vztahu je potřeba dělat kompromisy, takže asi i ty bys byla nucená, kdybys žila s přítelem, občas s ním zajet za jeho rodiči a nějak ten víkend protrpět. Jde o to, aby kompromisy nedělala pořád jen jedna strana. To by se jeden z vás brzy vyčerpal a vztah by stejně dřív nebo později skončil. Nejlepší by bylo se v klidu domluvit, co byste o víkendu zrovna chtěli podniknout.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 848
Reputácia Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

regina, Juraj, Catherin4 and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Saladin Pi 3 január 2025 - 19:06

Zdravím.

A prajem dobrý nový rok všetkým dobrým ľuďom. Apropos

2025 = 45^2
2025 = (1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9)^2
2025 = 1^3 + 2^3 + 3^3 + 4^3 + 5^3 + 6^3 + 7^3 + 8^3 + 9^3

..takže tento rok bude magický! winking

Čo mám nové? Nič. Stále som v stabebnom móde.. ale posunul som sa ďalej. V prvom rade už nemám taký neporiadok v byte ako na Vianoce. Kuchynskú linku som mal rozloženú po celej kuchyni. Všade nejaké porfixové tehly alebo lepidlo. Z ich rezania je vždy tak neskutočný prach, že som nosil covidovú rúšku (tie plátené, ktoré nám dievčatá šili zo starých košiel) - aspoň sa zišli na niečo. Každý deň som musel zametať 2 krát, aby som si to neporoznášal do všetkých izieb.

Kuchyňu mám poskladanú a hlavne.. vydrhnutú! Rozvody vody som natiahol zo stupačky nové, na min. 50 rokov bude pokoj (snáď, klop, klop). Jedine batériu nemôžem namontovať, pretože neviem nájsť kľúč 10-tku. Možno to poznáte: "stratil sa". Zvyknem zo srandy s otcom hovoriť, že ho stratil pán Sa Smile. Upratal som v každej izbe. Uložil všetko ako sa len dalo. Vydrhol som kúpeľňu, lebo toľko vodného kameňa bolo na batériach, že až.. Vyčistil som všetky sitká a rohové ventily. Voda konečne tečie ako z požiarnej hadice. Súčiastky v Geberite (WC skrinka, ktorá sa zabuduje do steny) boli neskutočne zacementované od vodného kameňa. Majster mi ho skoro vyhodil. Vraj (podľa neho) mi toto nikto nenamontuje naspäť.

Tak som teda pán "Nikto", pretože ja som to za pár hodín vyčistil (a minul hóóódne vody) a namontujem si to sám, resp. už to mám nasadené v stene, ktorú som postavil cez Vianoce. Áno, cez 1. a 2. sviatok som muroval a pílil. Najväčší pracovný bordel je preto už za mnou - už "len" obložiť a namontovať misu. Misa je tiež zasr*ná od vodného kameňa, až centimeter po obvode!

Zaujímalo by ma, ako to riešili susedia? Zrejme to neriešili vôbec a namontovali to v takom stave, v akom to odmontovali.. alebo kúpili nové. Zajtra chcem dať konečne skúšobne prať, furt sa k tomu neviem dokopať. Teším sa na avivážovú vôňu. Milujem vešať prádlo, ukľudňuje (ma) to.

Psychicky som na tom super. Trochu sucho v puse, to som ešte nemal. Potom pijem ako ťava a v noci čúram ako náš jorkšír (strašne mi chýba mojenko). Tento mesiac idem na kontrolu, tak skúsim rozdeliť alebo znížiť dávku(?), neviem. Jedine chrbát ma pobolieva. Ad1 zle sedím, prehnutý ako paragraf a v decembri ma seklo, keď som zle uchopil stôl. Alebo som prechladol, pretože z Alventy mi je nejako horúco - hlavne keď sa hýbem. V miestnosti mám 19oC a neznesiem viac ako tričko. Lenže kríže potom trpia (občas ich má odhalené). Otec sa smeje, že mi nie je 20 Smile. Tak ale nie je mi ani 60, že..

Zistil som, že tá únava a potreba pauzy nie je nič iné, len slabá KONDÍČKA. Áno, áno, je to tak. Pretože čo znamená murovať? Zohnúť sa pre niečo, vstať, prejsť x krokov, zohnúť sa, vstať a toto stále dookola 8-10-12 hodín. A čo je zohnúť sa a vstať?? Drep. Smile A čo znamená poskladať kuchynskú linku? Presúvať skrinky, zdvihnúť pracovnú dosku. A to je čo? Cvičenie s činkami Smile Normálne mám svalovicu a spím ako mimino. V živote som to nezažil. Takže pohyb priatelia, pohyb IS DA SOLUTION. Smile

Toť vsjo, majte sa a budem sa opakovať.. carpe diem, priatelia.

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 706
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

regina, dzuli08, Juraj, Catherin4, Jaro123444, motylek, Lucas and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  dzuli08 Pi 3 január 2025 - 20:05

Ahojte ľudkovia,
všetkým prajem pohodový Nový rok, bez priveľa starostí.
Ja sa mám relatívne dobre, až na to, že sa neviem zbaviť kašľa. Bola som včera u obvodnej tak mi dala ďalšie antibiotiká. Teploty nemám na šťastie, ale ten kašeľ je brutal nepríjemný.
Som ešte u našich ale už som to raz otočila aj k sebe na byt. Rozmýšľam, že ak mi bude lepšie tak v nedeľu sa už vrátim do svojho. Do práce idem až v stredu. Ono Vianoce dá sa povedať, že boli ako tak pokojné. Silvester som podobne ako niektorí z vás strávila v posteli a zobudila sa až na ohňostroje. Boli sme s mamčou na druhý deň aj v meste, na námestí bol program plus ohňostroj. Len bola poriadna zima, ale punč nás trocha zahrial. Bolo tam dosť veľa ľudí. To som si všimla až keď sme odchádzali.
Čo ma mrzí je, že by som sa mohla viac socializovať a chodiť von medzi ľudí, možno sa s niekym zoznámiť. Ale veď viete ako je to s nami, máme v tomto isté obmedzenia. Tuším relouth to spomínal, že na jednej strane nemá rád ľudí, ale že spoločnosť by aj privítal.
Mne sa niekedy zdá, že si tak žijem vo svojej ulite. Bojím sa, že raz naozaj tiež ostanem sama ako prst. Fakt, nemám ani súrodencov.
Ach jo, to sú ale možno len zbytočné obavy.
Tak prajem všetko dobre, najmä duševnú pohodu.
Pekný večer ešte.pa.

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 573
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

kimi2028, Juraj, Saladin and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  regina Pi 3 január 2025 - 22:16

Uff, @Saladin,
obdivujem nielen to aký si pracovitý a šikovný, ale hlavne to, že sa z toho diskomfortu a práce nezložíš.
My by sme totiž mali meniť v kúpeľni vaňu za sprchový kút a teda obúchať aj všetky kachličky, dlažbu a zmeniť rozmiestnenie rozvodov, wecka a umyvadla, čiže kompletne zrekonštruovať kúpelňu. Dôvod? S manželom sme už postarší, ale do vane ešte vieme vliezť a aj z nej vyliezť a tak to už druhý rok odkladáme. Pritom dcéra býva 30m od nás, takže by sme na ten čas mohli využívať jej kúpeľňu. Mám z toho veľké obavy, vôbec sa nám do toho nechce a pritom by sme na to aj majstrov mali a nerobili to sami ako ty. Skladám klobúk pred tebou.
A k tej fyzickej práci? Manžel mal kedysi problém z depresiou a nespavosťou, no z núdze zmenil prácu z duševnej na fyzickú a neskutočne mu to pomohlo, že sa v práci namakal. Dostal sa aj z depresie a aj spánok sa mu upravil, pritom predtým na oba problémy bral lieky. Tie mohol potom časom vysadiť.
A ako sa mám? Sviatky sme trávili celá rodina spolu, aj keď pri štedrovečernej večeri sme boli len ja, manžel a syn. Dcéra so zaťom a vnukmi prišli k nám po večeri rozbaľovať darčeky. Deti mali veľkú radosť (majú 4 a 6 rokov) z darčekov.
Na Silvestra som bola u dcéry pri vnukoch, lebo mladí odišli sa zabávať. Manžel zas bol doma s naším psom. Púšťal ho dovnútra a upokojoval pri každej petarde. Inak ho máme vonku a keďže je šteňa nezvyknuté byť vnútri, robil by bez dozoru vnútri galibu.
Inak dni trávime stále celá rodina spoločne, chodíme na prechádzky, hráme spoločenské hry,...
Jediné, čo bolo nepríjemné, bol môj zdravotný problém, ktorý sa objavil pred Silvestrom. Rozbolel ma pravý bok. Neuveriteľne mi vystreľovala bolesť takmer pri každom pohybe do chrbta. Usudzujem, že sa to ozýva moja pečeň alebo žeby nejaké kamene zas? Neviem. Dnes ráno som s tým šla pre istotu nalačno k obvodnej, no tá tam dnes pre úmrtie v rodine nebola, vraj aby som prišla v utorok - povedala mi sestrička. Prišla som však domov a všetka bolesť po raňajkách ustala, Tak neviem.

Všetko dobré, priatelia, v novom roku!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 682
Reputácia Reputácia : 300
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha, paranoidna schizofrenia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol

Juraj, Patty_Pillow, Saladin, Catherin4, Jaro123444, motylek, Lucas and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 28 z 33 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 33  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: