Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 19

Strana 27 z 33 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33  Next

Goto down

• Zaslať odpoveď

Ako sa dnes máš? 19 - Stránka 27 Empty Re: Ako sa dnes máš? 19

Odoslať  EnaXnaY St 1 január 2025 - 9:42

Na fóre som bol s kamošmi Wink

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 19 - Stránka 27 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1408
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk

Juraj, Catherin4, motylek and Pirat Jurk like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Catherin4 St 1 január 2025 - 11:25

Juraj u mna to iste, prespala som ho a buchanie ma zobudilo. Ja som dnes rano o 9 vyrazala uz naspat do Nemecka tak som potrebovala byt vyspata a ziaden alkohol.
Catherin4
Catherin4
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 638
Reputácia Reputácia : 80
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Juraj, motylek, Pirat Jurk and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  motylek St 1 január 2025 - 15:30

My jsme slavili klasicky s chlebíčkami a šampaňským. Šla jsem spát až někdy ve 3h ráno, protože jsem čekala, až přestanou bouchat petardy a ohňostroje, abych usnula.
V uplynulých letech jsem párkrát šla 1.1. na procházku ven. Doporučuji těm, kteří mají rádi klid. 1.1. je nejtišší den roku, aspoň podle mých zkušeností.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 848
Reputácia Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

kimi2028, Juraj, Catherin4, Pirat Jurk and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Catherin4 Št 2 január 2025 - 16:46

Ahojte moji mili. Tak moj bratranec ma paranoidnu schizofreniu, som sa dnes dozvedela 😯 Ma to uz roky, je na invalidnom, vedeli sme, ze so psychikou ale diagnozu nechcel povedat. Ja som si pravdupovediac myslela, ze ma nejaku poruchu osobnosti, ale nikdy som ho nezazila mimo, tak toto ma nenapadlo. Dozvedeli sme sa to nie cestnym sposobom a neschvalujem ho. Hospitalizovali ho na psychiatrii v nemocnici, kde robi mamina kamoska a ta jej oznamila jeho diagnozu. Inak bratranec dost pije, predpokladam ze na to berie lieky, tak to by nemal. Ale on uz ma blizko k alkoholizmu. Skoda no, inak je to dobrak.
Catherin4
Catherin4
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

Juraj, motylek, Pirat Jurk and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Pirat Jurk Pi 3 január 2025 - 6:53

ahojte priatelia zacnem tim ze narodeniny som prezil dobre dal som si len pivo uz mam teda 37 rokov a silvestra som spal aj bol hore a zase som ho znikim dako neoslavoval ale nevadi vobec co ako som s minuleho roku zarazeny je to ze mojej sestri manzel co ma brata ma tiez ako ja paranoidnu schizofreniu no a jeho rodicia ho zbavili prav co nemuseli a tak sa obavam ked nebudem mat matku co ma zastava ze ci to tiez mne niekdo neurobi a potom zvisok zivota by som musel zrejme prezit vo vezenskom ustave trebars v sucanoch snad nie lebo ja to este zvladam mozno nie chodit do prace ale bezne doma sa okupat umit najest upratat po sebe a ine mimo cinosti este zvladam ale dufam ze budem len niekde doma kde to poznam.takze tolko priatelia neviem kedy sa sem este ozvem ale ak ano tak dopocutia ahojte.
Pirat Jurk
Pirat Jurk
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 52
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 02.05.2024
Vek : 37
Bydlisko Bydlisko : Povazska Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidna Schizofrenia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: afluditen;atarax;pk merz;parnido

Catherin4, motylek and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Catherin4 Pi 3 január 2025 - 9:13

Ja som mala dva a pol tyzdna dovolenku, bola som doma a 3 dni s priatelom. Za cely ten cas som problem s vnutornym hlasom nemala. Ale v momente ako som zacala pracovat sa zase ozval a zase to iste. Ja si nemyslim, ze je to psychoza, asi mi len sibe, lebo zijem tak osamelo, len s morcatami, plus ta praca ma nebavi. Priatel samozrejme zas posunul termin kedy sa k nemu mozem nastahovat, uz treti krat, tento krat si ako vyhovorku vymyslel ze by som si tam nenasla teraz pracu, az v lete. On to vzdy o pol roka posuva aby to potom zas a zas posunul a je mu jedno, ze ja som tu osamela a nestastna. Som mu to aj hovorila. Videli sme sa za pol roka a len 4 dni, jemu je to jedno, evidentne mu nechybam, ma ma v pazi.
Catherin4
Catherin4
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  relouth Pi 3 január 2025 - 11:52

Povies mi, preco sa chces k nemu nastahovat, ked ta ma v pazi?  Fakt si radsej s blbom, ako byt chvilu sama?
Skus si najprv zacat vazit samu seba ak chces, aby si ta vazili ini. Pretoze ak si radsej s clovekom, ktory ta ma na haku, tak si seba nevazis. Davas mu najavo, ze mas malu hodnotu, ked strpis take veci, ktore ti nerobia dobre. On to dobre vie a preto je lahostajny.

Vies ako to bude, ak mu zacnes spominat rozchod? Bude si ta zas vazit.. ale len na chvilu.

Mozno tvrde slova, ale presne takto to je.
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 285
Reputácia Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Bydlisko Bydlisko : Banská Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

regina, Juraj, Patty_Pillow, motylek, Pirat Jurk and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Catherin4 Pi 3 január 2025 - 14:39

Ok, to.som pisala pod dojmom sklamania, nema ma uplne v pazi, kazdy den si piseme a ma aj dobre vlastnosti. Ja mu navrhnem, ze si budem hladat pracu u neho odtialto. Budem posielat zivotopisy a termin nastupu uvediem o 3 mesiace. Mozno sa daco zadari. Ak by to odmietol, tak si budem hladat pracu v Rakusku ale pri rodine. Mama mi uz viac krat ponukla nech sa vratim k nej, kym si nenajdem pracu a dalsie byvanie. Dobre by ale bolo, keby som si nieco nasetrila, pre kazdy pripad. Teraz, ked som prestala fajcit to pojde jednoduchsie.
Catherin4
Catherin4
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

regina, motylek and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Juraj Pi 3 január 2025 - 15:15

@Catherin4, bohvie prečo je taký. Možno po večeroch popíja a bojí sa že keď k nemu prídeš, tak nebude môcť. Alebo je schizoidná osobnosť, ako my niektorí, a plnohodnotný vzťah mu nechýba. Alebo to môže byť niečo iné.

Ja som naposledy randil so ženou na jar 2019, keď u mňa prepukla psychóza. Chodil som za ňou do Bratislavy, kde žila a potom sme sa prechádzali po meste a rozprávali sa. No a ona bývala v starom dome neďaleko železničnej stanice a vždy keď sa naše stretnutie blížilo ku koncu, tak som na nej videl že sa bojí že s ňou pôjdem k jej domu. A teraz sú dve možnosti. Prvá je že sa hanbila za dom v ktorom bývala. Druhá možnosť, že sa hanbila za mňa, že ju rodina uvidí so mnou. Takže tam boli tieto dve možnosti a ja neviem kde je pravda.

Po našom druhom stretnutí som jej napísal že tretí raz za ňou neprídem, že keď chce nech príde ona za mnou. Neprišla a potom mi prestala odpisovať na maily. Tak to skončilo.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 723
Reputácia Reputácia : 175
Dátum registrácie : 17.12.2020
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Juraj Pi 3 január 2025 - 15:35

Ešte si myslím že keby ťa naozaj chcel, tak by ti hneď na začiatku dovolil prísť za ním do Rakúska, alebo by sa za tebou odsťahoval do Nemecka. Ja som si v roku 2018 písal s jednou ženou a mali sme aj dve stretnutia. Obidva razy som prišiel za ňou (bývala veľmi ďaleko odo mňa, na Zemplíne) a bol som rozhodnutý, v prípade že ma bude chcieť, sa presťahovať za ňou. (Aj napriek všetkým problémom ktoré by to so sebou prinieslo.) Lebo ma priťahovala, lebo som ju naozaj chcel. Z nášho vzťahu nakoniec nebolo nič, lebo dala prednosť bývalému frajerovi, ktorý sa jej páčil viac ako ja.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 723
Reputácia Reputácia : 175
Dátum registrácie : 17.12.2020
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Catherin4 Pi 3 január 2025 - 15:44

Juraj tak to mi je ľúto že to s ňou tak neslávne dopadlo. Zrejme ešte nemala spracovaný posledný vzťah. U mňa je problém čo sa týka randenia a teda hlavne nadviazania partnerského vzťahu. Aby som si s niekým niečo začala, musím ho dobre poznať, ideálne pár mesiacov. Mne je to inak proti srsti trebárs bozkávať sa s niekým, koho dobre nepoznám. Ale tak dlho nebude nikto čakať. Ja som predtým randila s viacerými mužmi a vždy to stroskotalo. Ja som povedzme neschopná nájsť si vzťah. No a na tohto svojho súčasného som už zvyknutá, tam už tá bariéra nie je. Aj preto sa ho držím, lebo mám pocit, že keď mi to s ním nevyjde, tak ostanem už navždy sama.
Catherin4
Catherin4
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  motylek Pi 3 január 2025 - 15:48

@Catherin4 Myslím si, že tvůj přítel prostě může mít strach z toho, jaké to bude, když se k němu nastěhuješ. Už jste spolu někdy bydleli?
Byla jsem v podobné situaci, když jsem dokončila školu v Brně a můj muž tou dobou už pracoval v Praze. Musel vědět, že tu školu dokončím a kdy, a přesto nepodnikl žádné kroky k tomu, abychom mohli spolu bydlet v Praze. Nesehnal nám žádné společné bydlení (bydlel tehdy na ubytovně).
Musela jsem si najít v Praze bydlení sama, samozřejmě práci jsem si našla. Půl roku jsme oba bydleli v Praze každý jinde. Potom jsme se sestěhovali do pronájmu, až když jsem našla vhodný pronájem v inzerátech. Můj muž pro to nehnul ani prstem, zrovna tak byt ke koupi jsem potom hledala já. Můj muž tehdy se šel jen se mnou podívat na prohlídku.
To, že se tvůj přítel nehrne do sestěhování, nemusí znamenat, že tě nemá rád. Může být pohodlný, nebo může mít strach. Tím pádem ale počítej, že větší kroky v životě budeš muset inicializovat ty.
Já tvého přítele neznám, vycházím spíš ze svých poznatků s mužem. Svého přítele znáš nejlíp ty, jaký je. Ale pokud jste nežili společně, tak ho neznáš úplně. Plus samozřejmě věkem a zkušenostmi se měníme všichni.
Ještě jsem chtěla napsat, že tvůj nápad hledat si práci v Rakousku přímo z Německa je výborný. Takto asi nejlíp zjistíš, jestli bude tvůj přítel ochotný s tebou nakonec bydlet.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 848
Reputácia Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

regina likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 27 z 33 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: