Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 19

Strana 21 z 33 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 27 ... 33  Next

Goto down

• Zaslať odpoveď

Ako sa dnes máš? 19 - Stránka 21 Empty Re: Ako sa dnes máš? 19

Odoslať  motylek Pi 13 december 2024 - 19:23

@kimi2028 Přeji vše nejlepší ke krásným 36. narozeninám.

Mimochodem tchyně byla na vánočních trzích u nás v Praze a říkala, že letos nic moc. Samé stánky s jídlem; vánočních stánků minimum. Takže to letos asi upadá úroveň vánočních trhů všude.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 848
Reputácia Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  relouth Pi 13 december 2024 - 20:55

Catherin4 napísal:Relouth ano ten 😂
Čítal som o tom nedávno blog, hneď som si to spojil s tebou 😄
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 285
Reputácia Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Bydlisko Bydlisko : Banská Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 So 14 december 2024 - 1:28

Ďakujem všetkým za gratulácie.
Inak mám špeciálnu schopnosť. Dávať na všetko „Chlad a ľad“. Mám pocit, že som málo citlivý a že už máločo sa ma dotkne. Žijem už asi len vo svojom svete. Na Mikuláša zomrela mi babka a bol to jeden z dní, ktorého som sa veľmi bál. Pri mojom duševnom nastavení zbytočne. Tady už žiadna citlivá duša neprebýva. Na druhej strane som rád, že zvládam to a nerozsekalo ma to...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2299
Reputácia Reputácia : 763
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Catherin4 So 14 december 2024 - 22:24

Ahojte moji mili. Tak ja zajtra cestujem na SK, rano o 9 vyrazam. Neberiem nikoho cez Blablacar ako vacsinou, lebo mam uplne plne auto. Darceky, a to co mama, teta a mamina suseda chceli kupit. Hlavne drogeriu, ale aj basu piv. A ja mam male auto. Tesim sabuz domov a zaroven mam v plane teraz uz definitivne prestat fajcit. Zajtra rano si este zapalim ale ako pridem domov tak uz fajcit nechcem. Tak dufam, ze sa mi to podari.

Citam teraz knihu Aspergerka. Ja som to kupila bez rozmyslu, myslela som si, ze je to pribeh nejakej aspergerky. Ale ono je to prirucka pre aspergerky. Je fakt dobre napisana. Ja som mala dlho pochybnosti, ci tuto diagnozu naozaj mam, potom som sa s tym zmierila ze ano, potom som zase pochybovala, potom som si hovorila, ze asi ano ale mam k tomu iste aj inu diagnozu. Ale tato prirucka na mna sedi ako rit na serbel. Dokonca veci, ako selektivny mutizmus co som si myslela ze je ina diagnoza som teraz zistila ze patri tiez pod aspergera. Tiez to, ze ma pri rozhovoroch casto nenapada co povedat. Aspergeri maju specificke a nezvycajne zaujmy, to ja som v detstve nemala. Mna nezaujimalo nic. Ale ja som cele detstvo a dospievanie zila v tazkej depresii, mozno to malo na to vplyv. Nezvycajny zaujem som ziskala az ako davno dospela, a to je zivot pred ludmi, teda tie zvierata co tu zili predtym. Aj dinosaury, ale este viac ma fascinuju zvierata, ktore zili este pred nimi, teda cicavcove plazy.
Zatial som len v jednej tretine knihy, ale dost ma zaujala. Som zvedava, co z toho este vyplynie, ci sa tam najdem aj v dalsich veciach.

Inak jak to citam si hovorim, ja mam tu chorobu dost vaznu. A mozem byt na seba hrda ze pracujem, ze nie som na invalidnom. Na ten ist nechcem, lebo by som mala prilis malo penazi. A tiez si neviem predstavit co by som robila furt doma. Vsak by som sa unudila. Ja bohuzial nemam rodinu, dieta o ktore by som sa mohla starat. Zijem sama tak by to bola docela nuda.
Catherin4
Catherin4
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 638
Reputácia Reputácia : 80
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

kimi2028, motylek, Pirat Jurk and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Ne 15 december 2024 - 14:16

Ahoj Katka, zase ja som už rád za invalidný dôchodok. Mám lepšie duševné zdravie, hoci pracovať stále nemôžem, ale nezbieram aspoň pobyt v nemocnici za pobytom, ako bolo tomu v minulosti. Som za to veľmi vďačný, že až na isté vecí je OK. Psychicky sa cítim vo veľkej pohode. Tiež môžem sa venovať veciam, ktoré mám rád. Môžem si čítať knihy, chodiť na stacionár, robiť šachové tréningy, pozerať šachové videá každý deň, športovať. Osobne nenudím sa vôbec hoci som prevažne doma. Ku tomu mám špeciálne poslanie: „Pomáhať kamarátom so šachovými článkami“. Od nového roku by som chcel byť ešte viac aktívnejší v tej oblastí, hoci od septembra je to konečne viac ako OK. Nikto netlačí na mňa a robím všetko sám, čo chcem a koľko chcem. To je veľké plus.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Juraj, Catherin4, Jaro123444, motylek and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Pirat Jurk Po 16 december 2024 - 9:30

ahojte priatelia dneskam si pojdem po novy liek pk merz a som v ocakavani 13teho dvochodku ktory pravdepodobne by som mal dost zajtra tak este 24hodin a som teraz brzobohaty hh.inak mam sa stale tak ako uz posledny cely tento rok stale tie same bludy komunikaci predstav vo svojej hlave nuz uz o par dni 28 budem mat 37 rokov schizofrenickych snad to bude krajsie a zdravsie nez tento rok.prajem vam dnes vela uspechov a stastny pokojny zavrseny den.dopocutia my freinds
Pirat Jurk
Pirat Jurk
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 52
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 02.05.2024
Vek : 37
Bydlisko Bydlisko : Povazska Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidna Schizofrenia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: afluditen;atarax;pk merz;parnido

Catherin4, motylek and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Jaro123444 Po 16 december 2024 - 9:31

Invalidný je aj pre mňa jediná nádej, ani nie kvôli schizofrénii ale kvôli tým fyzickým ťažkostiam, každopádne invalidný mám na schizofréniu. Ale bojím sa že mi ho zoberú, pochybujem že mi ho nechajú celý život ak by som bol v remisii, lebo psychózu už nechcem zažiť. Vtedy som nebezpečný hlavne sebe a vystrájam celkovo. Doktorka píše že som síce v remisii, ale nie úplne kvalitnej, čiže príznaky nejaké mám stále. Neviem ako to chodí s ID pri tejto chorobe ale hádam mi ho nezoberú hneď na prvej posudkovej, lebo do špitálu už nechcem nikdy ísť. Ale tak na túto chorobu priznali dosť ľudom aj čo sa liečia ambulantne, ako Jurajovi napr. Ja sa tiež liečim viac menej ambulantne...
Len môže sa zmeniť vláda, čoho sa bojím a môžu sa zmeniť zákony, prosto mám dosť strach ak sa dostane opozícia k moci že čo narobia s ľudmi a hlavne dôchodkami... Mne doktorka povedala inak že vyprahnutý som z liekov, teda neviem prežívať žiadnu radosť, nič vôbec, nemám skoro žiadne emócie... Tiež som si myslel že je to z liekov, tak ja by som už len kvôli tomu priznal invalidný s touto chorobou každému, kvôli tej náročnej liečbe a liekom ktoré robia dosť zle človeku...
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 534
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (300mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

Juraj, Catherin4, motylek and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  animusmeus Po 16 december 2024 - 9:40

Ahojte, vratil som sa z dalsieho pobytu v nemocnici, ale tento krat som bol kvoli chrbatu. Nejako ma to draplo, ani neviem z coho, len som dostal silne bolesti a nemohol sa hybat. Je to na figu, okrem psychickych tazkosti sa teda teraz trapim aj po fyzickej stranke. Jedno s druhym suvisi, najhorsie je, kazdy si mysli hlavne v ramci rodiny, ze treba sa nastavit ze bude lepsie a tak, ale ked cloveka tazi nie len dusa ale aj fyzicke tazkosti, ako ma mysliet pozitivne, ked vsetko ide do kelu. Dufam ze sa mate lepsie, idu VIanoce, tak sa drzte a nenechajte si pokazit Vianocnu naladu hocikym. Drzte sa priatelia. <3
animusmeus
animusmeus
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 90
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 31.03.2023

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila, Lithium, Rispen, Trittico, Akineton, Frontin

Juraj likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Pirat Jurk Po 16 december 2024 - 9:52

mimochodom som docela nastvaty na chirurgou lebo ked som 16rokov som skrz moju prvu frajerku prisiel k konflktu vypil som si vjednom bare a ten utocnik co je dneskam pan policajt ma slahol zlatim hrubim prstenom do oka a zlomil mi obocie hornej zlomeniny orbhity s dromnimi ulomkami a krvacanim do cela no a ako tu lavu stranu oka stale bolestivejsie citim nez zdravu stranu praveho oka s ako som lezal stim na chirurgii tak ti churgovia komunisticky mi polozili len otazky a bez operacie ma poslali domov.a tak trpim aj na dozivotny uraz zlomeniny.
Pirat Jurk
Pirat Jurk
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 52
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 02.05.2024
Vek : 37
Bydlisko Bydlisko : Povazska Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidna Schizofrenia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: afluditen;atarax;pk merz;parnido

Juraj likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Po 16 december 2024 - 11:27

Ja sa nebojím ani opozície. Tá pri moci bola nedávno a nič nezmenila, čo sa týka dôchodkov. Smile Opozícia myslela minule volebné obdobie na všetkých nielen na jednu skupinu obyvateľstva, ktorým dala niečo na čo ani nemá poriadne. Ostatní obyvatelia dostali od súčasnej vlády nič, len vyššie dane a ďalšie výrazné zdražovanie všetkého. Ja by som sa nepohneval ani keby sa 13. dôchodky zrušili, pokiaľ by sa podarilo udržať dôchodky aspoň 20-30 rokov. Mne tie 13. dôchodky netreba ani, viem už mať oveľa viac aj z vlastných investícií. Pri súčasnom nastavení dôchodkového systému nebudeme dostávať do 10 rokov už nič, lebo peniaze nebudú. Bude len bankrot a len dlhy. Na to pamätaj Jaro... Nič nie je také, ako to vyzerá. Zadlženému po uši už nikto nepožičia a skončí sa to všetko. Hrozí už reálne, že dôchodky o pár rokov nebudú vôbec a je jedno, že kto bude pri moci... Všetko len preto, že ľudia veria hlúpym sľubom, ale viem, že niečomu veriť sa musí.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Catherin4, animusmeus and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Jaro123444 Po 16 december 2024 - 11:55

@Kimi tak ja som nemyslel Matoviča, za ich vlády sa spravilo aj dosť dobrého, teda bol rodičovský dôchodok, väčší príspevok na dieťa myslím, našu chorobu v tabuľkách zmenili tak aby viac ľudí dostalo ID.
Ja som myslel iba jednu skupinu a stranu a to sú progresívni žiaľ, myslím že niekto z ich radov sa vyjadril že dôchodky sú vysoké... čo asi veľká pravda nebude. Tiež si myslím že dôchodky do pár rokov nemusia byť, ale myslím si že tejto vlády budú. Ono žiaľ zákony sa dajú ľahko meniť, drahota tu možno je ale ten kto zarába si dokáže bez problémov zabezpečiť potraviny a iné veci.
Ale nešetria aspoň na dôchodcoch , na tých teda čo dostávajú najmenej lebo na dôchodky nesiahali , ako napr. v Česku že sa do toho veľmi miešajú. Ja sa len bojím toho že ak sa dostanú k moci ti progresivní tak asi skôr nebudú dôchodky, lebo začnú šetriť možno na dôchodcoch, čo je smutné no. Sociálna poisťovňa je inak dlhodobo v stratách tak uvidíme, ale tak nejaké dôchodky byť budú musieť lebo starý človek už asi veľa v práci nespraví alebo ťažko zdravotne postihnutý čo nemôže pracovať, ja len hovorím ako sa vyjadrovali tí čo sedia v parlamente a tá jedná strana ktorá sa vola progresívne Slovensko. Ja sa ich bojím no, lebo tie ich ideologie a názory sú zvrátené
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (300mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Jaro123444 Po 16 december 2024 - 12:05

Nechcem tu samozrejme rozoberať politiku , ja rešpektujem každý názor človeka a je mi jedno aký je. Len myslel som to tak že mám obavy čo bude. Lebo potom väčšina ľudí čo tu ma dôchodok by musela ísť pracovať či chce alebo nie keby mu zrušia dôchodok. A pre niekoho možno kto je už 10-15 rokov doma na invalidnom je to nereálny cieľ vybudovať si znova pracovné návyky... Aj pre mňa bohužiaľ no, lebo sa necítim dobre vôbec, čiže v práci by som toho veľa nespravil a to som doma ani 2 roky ešte neni....
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 21 z 33 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 27 ... 33  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: