Ako sa dnes máš? 15
Strana 73 z 81 • 1 ... 38 ... 72, 73, 74 ... 77 ... 81
Re: Ako sa dnes máš? 15
Založím tému a uvidíme
Mous- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 644
Reputácia : 140
Dátum registrácie : 23.05.2022
Vek : 36Bydlisko : Prievidza
Zdravotný stavDiagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400mg
Tuto and regina like this post
Inak mam sa dobre, do prace chodim rada, vcelku ma to bavi. Uvedomila som si, aka rozsiahla bola moja psychoza. Teraz mam obavy, ci sa to niekedy nevrati. Clovek sa v zivote tazko vyhne stresu. Mam strach, ze sa mi to niekedy moze vratit, ja uniknem z reality a ani si to nevsimnem. Pretoze bludy si clovek neuvedomuje, veri im a zije v nich. U mna to dozrievalo dlhsiu dobu a aj odoznievalo. Mam sklony k paranoidnym bludom, ked si myslim, ze mi chce niekto ublizit, nemyslim fyzicky ale vseliako inak. Vyvrcholenim mojej psychozy bolo, ked som si myslela, ze sused mi chodi cez balkon po rebriku do bytu a poschovaval sem kamery a sleduje ma. Ale uz rok predtym som zbila byvaleho kolegu, lebo ma stalkoval a psychiater mi povedal, ze uz to nebolo normalne a bol to predstav psychozy. Uvedomujem si, ako nenormalne som myslela. Mala som aj skutocne problemy, niektore veci boli pravda, to len podporilo moju psychozu, ze som z tej reality pomaly ulietavala, az nakoniec celkom vyletela. Teraz to tak na mna dolahlo, a co bude dalej, vrati sa to niekedy.
Catherin4- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 233
Reputácia : 48
Dátum registrácie : 12.09.2022Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F33.3
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlaflaxin, Trazodon
Juraj likes this post
Sweetheart- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 259
Reputácia : 27
Dátum registrácie : 12.08.2021
Zdravotný stavDiagnóza: 23.1
Súčasná medikácia: aripiprazol, olanzapin, lamotrigin, buspiron
Tuto, Mous, Saladin and Catherin4 like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1984
Reputácia : 741
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Juraj, Mous and Catherin4 like this post
Mouse, stretko je fajn nápad, u mňa bližšie je Trenčín a možno pre viacerých by mohol byť zaujímavý. Inak aj Bojnice by možno boli zaujímavé.
U mňa nič extra, mierne fázujem na depresiu, hoci sa to ešte neprepadá do veľkého depkovania. Väčšinu času som doma, alebo vybehnem do obchodu. "Akp." si síce plním, ale skôr len vedomostno-náučnú časť. Horšie je to s pohybovo-vonkajškom, teda som občas rád, že ak aspoň čosi. Inak je môj život pod vplyvom F25 a liekov taký spomalenejší, hoci nechcem napísať, že nudný. Halucinácie nateraz nemám vôbec, skreslená realita v zmysle bludu sa až tak nekoná. Tento rok neprikrmujem vtáčence, zima je bez snehu, tak si asi nájdu. Občas dám miestnemu kocúrovi mačaciu odmenu a tak reaguje na meno "Čakaj", tak si sadne a čaká. Trošku vidím mierne zhoršenie vo vzťahoch s najbližšími, je to rôzne. Tradične aj počas menšej výmeny názorov chcú volať 155, či 158. Vidno, že nezažili so mnou vážne stavy, tie som si nechal obvykle na hospitalizáciu. Práca v podobe poslania nie je. Mám dojem, že by som aj niečo zvládol, ale mám veľkú obavu zo spánkového režimu a jeho narušenia, nechcem to riskovať, lebo tak sa mi tieto naše stavy začínajú.
Ďakujem za prečítanie, majte sa čo najlepšie! Tuto
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 19.09.2010Bydlisko : Západ Slovenska
Zdravotný stavDiagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
regina, kimi2028, Juraj, vrana, Mous, Saladin, Jaro123444 and motylek like this post

Včera, když jsem volala dětské dr., jsem jí nakonec předala mladého, ať z něho vytáhne, jak se cítí. A ona se ho ptala mj, jestli má průjem, a on na sebe hned prásknul, že možná trošku něco řidšího bylo (on prostě udělá vše pro to, aby nemusel do školy

Dnes jsem měla znovu zavolat doktorce, tak jsem jí rovnou dala mladého k telefonu, moc jsem nerozumněla, co si povídali, ale výsledek je, že se zítra odpoledne máme k doktorce dostavit osobně. Zřejmě mu prohmatá břicho a rozhodne, jestli ho pošle na SONO břicha nebo ne. Držte nám pěsti.
Čekací doba na SONO na nejbližší poliklinice je cca 2 měsíce, co jsem se dozvěděla. Možná v nemocnici je čekací doba kratší, nevím, zatím jsem nezjišťovala. Doufám, že se do té doby nebudou u mladého opakovat ty noční bolesti, jako měl z neděle na pondělí.
Vím, že můj syn je tak trochu herec a já mu to často spolknu, a tak jezdíme na různá vyšetření někdy zbytečně. Takže možná i to SONO by bylo zbytečné, ale stejně bych tam mladého ráda dostala, abych měla klid, že je u něho v břiše všechno v pořádku.
motylek- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 203
Reputácia : 23
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 41Bydlisko : Praha
Zdravotný stavDiagnóza: paranoidní schizofrenie
Súčasná medikácia: Abilify, Elicea, Akineton, Neurol
kimi2028, Juraj, Catherin4 and Jaro123444 like this post

tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 264
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019Bydlisko : Bratislava
Zdravotný stavDiagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
Mous and Catherin4 like this post

Víc jsem si s ním "užila", když byl menší. Ve 2 letech si strčil hluboko do nosu tlačítko ze světla na kolo.
Od doby, co začal chodit do školky (do kolektivu), byl každou chvíli nemocný. To mu přetrvalo doteď.
V 5 letech prorazil hlavou skleněné dveře.
A po mojí 2. atace, kdy mě viděl, jak jsem chtěla vyskočit z okna, nám občas vyhrožoval, že vyskočí taky, jednou i otevřel okno, tak jsem mu domluvila psychologa a pak i psychiatričku a bral cca rok antidepresiva.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1984
Reputácia : 741
Dátum registrácie : 13.02.2017